29. 5. 2019 – Mednarodna konferenca NightArt

Ugrizni v noč na pravem mestu!

Vabimo vas na mednarodno konferenco NightArt, ki bo v sredo, 29. maja 2019, v Klubu K4 na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

Pogovarjali se bomo o nočnem življenju v Sloveniji in Evropi, o zmanjševanju škode zaradi drog in alkohola, o pijanem jazbecu, katalonski znamki za varnejše nočno življenje Q De Festa in podobnem.

Rdeča nit konference bodo t. i. znamke kakovosti v nočnem življenju.

V Združenju DrogArt smo razvili certifikat NightArt in preverjali njegovo učinkovitost z dvema enomesečnima poskusoma v klubih v Ljubljani in v Mariboru. Osebje za šankom je obiskovalcem delilo brezplačne kondome in čepke za ušesa, kupone After taxi in brezplačno vodo. V Sloveniji se znamka kakovosti NightArt šele uveljavlja, medtem ko v Kataloniji deluje že dodobra etablirana znamka Quality Nights Q De Festa. Več o njej nam bo povedal Victor Galan Amador.

Jochen Schrooten je magister kriminologije, zaposlen v organizaciji VAD s sedežem v Bruslju. VAD je flamski center, ki združuje strokovnjake z znanjem s področja alkohola in ostalih drog. Je tudi sekretar evropske mreže Party+, ki združuje vse v Evropi delujoče znamke kakovosti v nočnem življenju in spremlja njihov razvoj.

Gregor Zalokar iz Kluba K4 nas bo s predavanjem popeljal po zgodovinski premici razvoja legendarne štirke. Marko Verdenik in Nejc Birsa, oba iz Združenja DrogArt, bosta razgrnila nekaj tančic, ki jih odkrivajo terenski delavci DrogArta pri svojem nočnem delu v klubih, in razmišljala, zakaj je pomembno, da s svojim delom smo in ostanemo tesno vpeti v nočno življenje.

Program konference bomo sklenili s projekcijo kratkega animiranega filma Nighthawk Špele Čadež.